2009/48/Ec Oyuncak Güvenliği Direktifi

Hızlı Teklif Al
Bu formu bitirebilmek için tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Ad Soyad

Hizmet ve performans yönetimi konusunda kalitelerini artırmayı hedefleyen kuruluşların gelişimine katkı sağlamayı ve hedeflerine ulaşırken, başarılarına ortak olmayı amaçlıyoruz.

Sistem Kalite
Yönetici, Sistem Kalite
Nasıl yardım edebiliriz?

Danışmanlık almak için 444 22 41 iletişim hattından bizi arayın veya çevrimiçi olarak danışmanlarımıza yazın!

2009/48/Ec Oyuncak Güvenliği Direktifi

2009/48/EC, Oyuncak Güvenliği Direktifi olarak da bilinir ve Avrupa Birliği (AB) tarafından oyuncak güvenliği konusunda belirli standartları belirlemek için kabul edilmiş bir yasal düzenlemedir. Bu direktif, oyuncakların tasarımı, imalatı ve pazarlanması sırasında uyulması gereken belirli güvenlik gerekliliklerini belirler.

Bu direktife göre, oyuncaklar belirli testlerden geçirilmeli ve uygun güvenlik standartlarını karşılamalıdır. Ayrıca, oyuncaklarda kullanılan malzemelerin belirli sınırlamalara uygun olması gerekmektedir. Bu sınırlamalar, oyuncaklarda kullanılan kimyasal maddelerin, ağır metallerin ve diğer zararlı maddelerin miktarını belirler.

Oyuncak Güvenliği Direktifi, AB’de oyuncakların güvenliği ve sağlığı konusunda belirli bir standart belirler ve oyuncakların AB ülkeleri arasında serbest dolaşımını sağlar. Ayrıca, bu direktif AB dışındaki ülkelerin oyuncak ihracatı yaparken belirli güvenlik gerekliliklerini karşılamalarını da gerektirir.